MÜŞTERİ DESTEĞİ
+90 - 312 - 3127595
Makine daireli asansörler ülkemizde ve dünyada en sık kullanılan sistemlerdir. Çalışma prensipleri temel olarak bir makine-motor mekanizmasının makara ve halatlar aracılığıyla asansör kabinine hareket gücü (tahrik) vermesine dayanır.
Bu asansör tipleri kendi içlerinde "dişlili," "dişlisiz" olmak üzere iki gruba ayrılır. Dişlili asansörler, 75 metrenin altında seyir mesafesine sahip yapılarda ve saniyede 1,60 metrenin altında hızların yeterli görüldüğü durumlarda tercih edilir. Dişlisiz asansörler ise, gökdelenler, baraj gövdeleri ve gözlem kuleleri gibi daha uzun seyir mesafeleri varsa ve asansörlerde daha yüksek hızlar gerekiyorsa kullanılır.
Makine dairesinin mimari açıdan sıkıntı yarattığı durumlar düşünülerek makine dairesiz asansörler geliştirilmiştir. Makine dairesiz asansörlerde makine-motor mekanizması, kumanda panosu gibi sistem bileşenleri, ayrı bir makine dairesine değil, asansör kuyusu içinde uygun bir alana monte edilir.
Hidrolik asansörler özellikle ağır yüklerin güvenle taşınabilmesi için geliştirilmiş asansör sistemleridir. Hidrolik Asansörler 6 kata kadar yüksekliklerde, saniyede 1 metre ve altındaki hızlarda çalışırlar.
Hidrolik asansörlerde asansör kabini, tank içindeki yağın güçlü bir elektrik motoru tarafından piston içine pompalanmasıyla hareket ettirilir. Hareketin kontrolü ve güvenliği, hidrolik asansör sistemlerinde kurulu valfler aracılığıyla sağlanır. Ülkemizde çok sayıda otopark, hastane, fabrika, alışveriş merkezleri ve özel tesislerde kurulu hidrolik asansörler, Zirve Asansör etiketini taşımaktadır.
Engelli insanların diğer kişiler kadar rahat hareket edebileceği şekilde yaşam alanlarını planlamak, her açıdan önemlidir. Bu durum, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile de yakından ilgilidir. Okul, camii, alışveriş merkezleri gibi binalarda, engelli asansörleri ile müşterilerimize uygun çözümler sunmaktayız. Bu tür asansörlerin tasarımları sayesinde, engelli yolcu da bağımsız olarak asansörü kullanabilmektedir.
Bu asansörler, normal zamanlarda da kullanılabilen asansörlerdir. Ancak acil durumlarda hizmet verecek, gerektiğinde itfaiyecinin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu asansörler, kesintisiz bir güç kaynağından beslenir, asansör kapıları ve elektrik tesisatı 2 saat yangına karşı dayanıklıdır. Asansörün diğer parçaları ve makine dairesi yanıcı olmayan malzemelerden imal edilir.
Zirve Asansör, yürümekte zorluk çeken, yaşlı, engelli ve tekerlekli sandalye kullanıcılarının ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla engelli asansör çözümleri sunmaktadır. Engelli asansörlerinin • Koltuklu Merdiven Asansörü, • Platform Asansörü, • Havuz Asansörü gibi çeşitleri bulunmaktadır. Inovasyon olarak nitelendirilen engelli asansörleri, her türlü binaya kolaylıkla uygulanabilir. Zirve Asansör, deneyimli ekipleri, engelli asansörü montajında size ve evinize gerekli özeni gösterir.
Müşterilerine, alanında uzman mühendis ve teknisyenlerimizle sağlam, güvenilir ve konforlu yolculukları sunmaktır.
© 2017 Zirve Asansör .Tüm Hakları Saklıdır. | Tasarım by YBH