MÜŞTERİ DESTEĞİ
+90 - 312 - 3127595
2008 yılında yürürlüğe giren yasa gereği 2012 yılından itibaren asansörlerin yılda bir kez akredite olmuş uzman kuruluşlar tarafından denetlenmesi zorunlu hale getirildi. Yasa, valilikleri, yerel yönetimleri ve vatandaşları muhatap alırken, tüm sorumluluğu ise apartman ve site yöneticilerinin üstüne yüklüyor. Yıllık denetimini yaptırmadan oluşan asansör kazasında apartman yöneticisi hukuki ve idari açıdan yüzde yüz sorumlu tutuluyor, aman dikkat edin yönergeleri atlamayın!
Yeni yasal düzenlemelerin ardından bu konuların hassasiyetini görmemek imkansız durumdadır, bu konuda uzun yılların tecrübesi ve deneyimi ile Zirve Asansör yasaların belirttiği üzere denetimleri son derece titizlikle üstlenmekte ve tüm gerekli belgeleri ile sizlere hizmet vermektedir. Asansörün denetimi ve kontrolü için site yöneticilerimiz bu konuda çok dikkatli olmalıdır, denetim ile gelen yeni yasalar hakkında bilgi edinmelidirler.
Ani frenlemeli güvenlik tertibatı : Kılavuz raylar üzerindeki frenleme hareketi ani olan paraşüt sistemi
Araç asansörü (automobile elevator) : Kabini ticari olmayan motorlu araçları taşıyacak boyutlarda yapılmış asansör.
Asansör (elevator): Boyutları ve yapımı itibarıyla insanları da içine alacak bir kabini olan, tam düşey veya tam düşey doğrultuya 15 dereceden daha az eğimli olabilen kılavuz raylar arasında belli duraklara insan ve yük taşıyan bir araçtır.
Asansör boşluğu (elevator hoistway) : Kabin ve eğer varsa karşı ağırlığın ,çinde hareket ettiği boşluktur. Bu boşluk; kuyu dibi, kuyu duvarları ve kuyu tavanı ile sınırlıdır.
Asansör Kuyusu : Kabin ve varsa karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığının içinde hareket ettiği boşluk. Bu boşluk genellikle kuyu dibi, kuyu duvarları ve kuyu tavanı ile sınırlıdır.
Beyan Hızı (rated speed): Asansörün tasarımlandığı, mt/sn olarak ifade edilen kabin hız değeri.
Beyan yükü : Asansörün tasarımlandığı taşıma yükü değeri
Dengeleme Ağırlığı : Kabin ağırlığının tümünü yada bir kısmını dengeleyerek enerji tasarrufu yapan kütle
Elektrik güvenlik zinciri : Seri olarak bağlı olan elektirk güvenlik cihazlarının tümü
En küçük halat kopma yükü : Halat anma çapının karesi ile, halat tellerinin anma dayanımı ve halat yapısına bağlı bir katsayının çarpımına eşittir.
Etek: Kabin eşiği veya durak kapısı eşiğinden aşağı doğru düşey doğrultuda uzanan düzgün bir kısımdır.
Güvenlik Tertibatı (safety gear) : Aşağı doğru aşırı hız kazanma veya askı tertibatının kopması halinde devreye girerek kabin, karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığını frenleyerek sabit tutan , mekanik bir tertibat.
Hız regülatörü (overspeed governor) : Asansör belli bir hıza ulaştığında tahrik tertibatını devre dışı bırakan ve gerektiğinde güvenlik tertibarını çalıştıran bir düzen
İskelet : Kabin, karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığını taşıyan, askı halatlarına bağlantılı metal çerçeve. Bu iskelet kabin duvarlarının bir parçası da olabilir.
Kabin: Asansörün insan ve/veya yükleri taşıyan bir parçası
Kabin bükülgen kablosu : Kabin ile kumanda tablosu arasındaki bağlantıyı bağlayan bükülgen kablo
Karşı ağırlık : Sürtünme ile tahriki sağlayan bir kütle
Kaymalı Güvenlik Tertibatı : Kılavuz rayları etkileyerek frenleme etkisinin sürtünme ile gerçekleştiği, kabin, karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığında meydana gelen kuvvetlerin kabul edilebilir bir değerde sınırlandırılması için özel önlemlerin alındığı bir güvenlik tertibatı.
Kılavuz Raylar : Kabin, karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığına kılavuzluk eden asansör kısımları
Kilit Açılma Bölgesi : Durak kapısı kilidinin açılmasına izin verilebilmesi için, kabin tabanının durak seviyesinin altında ve üstünde bulunması gereken bölge
Kullanıcı : Asansörden yararlanan kimse
Kullanılabilir Kabin alanı : Döşemeden 1 mt. yükseklikte ölçülen, asansörün çalışması sırasında yolcu ve yüklerin yararlanabileceği alan.
Kuyu alt boşluğu : Kabinin gittiği en alt durak seviyesinin altındaki asansör kuyusu kısmı
Kuyu üst boşluğu : Kabinin gittiği üst durak seviyesinin üstündeki asansör kuyusu kısmı
Lamine Cam : 2 veya daha fazla cam tabakasından her birinin palstik bir madde lle birleştirilmesiyle meydana gelen güvenlik camı
Makara dairesi : Tahrik makinasının bulunmadığı, ancak makaralrın bulunduğu, hız regülatörü ve elektrik tertibatının bulunabileceği oda.
Makina dairesi : Makina veya makinaların bulunduğu oda Otomatik seviyeleme : Asansör durduktan sonra, yükleme ve boşaltma sırasında gerekirse birbirini takip eden hareketlerle durma seviyesinin ayarlanması.
Regülatör Halatı : Askı tertibatının kopması durumunda güvenlik tertibatını çalıştırmak için kabin, karşı ağırlık veya dengeleme ağırlığına bağlanan yardımcı halat.
Makina dairesindeki tahrik motorunun kumanda panosundan aldığı komut vasıtasıyla harekete geçip, kabini istenilen yöne hareket ettirmesi yoluyla çalışır. Kabin, karşı ağırlıkla müşterek çalışır. Aralarındaki çelik halatın tahrik kasnağı ile sürtünmesinden kaynaklanan bir hareket vasıtasıyla yukarı aşağı hareket ederler. Kabin ve karşı ağırlık birbirleri ile yaklaşık eşit ağırlıktadırlar. Bu sebeple enerjiden tasarruf edilmiş olmaktadır. Bu tür tahrik makinelerine sürtünme tahrikli asansörler denir. Ayrıca Halat veya zincirin tahrik kasnağı üzerine sarılması ile çalışan asansörlerde mevcuttur. Bu şekilde çalışan asansörlere de tamburlu asansörler denir.
Asansörler taşıma kapasitesine göre türlere ayrılır. Konutlarda kullanılan asansörler; 100, 180, 240, 320, 400, 630, 1000 kg olmak üzere 7 türe ayrılır. Konut dışı yerlerde kullanılan asansörler; 630, 800, 1000, 1200, 1600 kg olmak üzere 5 türe ayrılır. Sağlık tesislerinde kullanılan asansörler; 1600, 2000, 2500 kg olmak üzere 3 türe ayrılır. Asansörler hızlarına göre 0,63 m/sn, 1 m/sn, 1,6 m/sn, 2,5 m/sn ve 2,5 m/sn' nin üzerindeki hızlar olmak üzere 5 çeşittir. Bunlara bağlı olarak asansörlerin kabin, makine dairesi ve kuyu boşluğu ebatları da değişiklik arz etmektedir.Yine bunlara ek olarak asansörler hızlarına göre değişik güçte motor ve fren sistemi kullanmaktadır. Regülatör düzeneği asansör halatlarının kopması durumunda devreye girip kabini frenleyen bir emniyet tertibatıdır.
Fabrika, depo ya da otoparklarda kullanılmak üzere tesis ettiğimiz tüm asansörlerimiz ağır ortam şartlarında basarıyla çalışır. Tesis edildiği binanın en zor şartlarına göre tasarlanan yük asansörlerimiz, 500 Kg’ dan 10.000 Kg’ a kadar çeşitli kapasitelerdedir. Tahrik düzeni ise makineli veya hidroliktir.
Diğer asansörlerden ayrıcalıklı özelliği, hastanın konforlu ve daha sağlıklı, güvenli taşınmasıdır. Elektrik kesilmelerine karşı önlem, ayarlanmış ışık akısı, anti bakteriyel tedbirler, paslanmaz aksam gibi ekstra donamınlar ilave edilmiş asansörlerdir. 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg' a kadar taşıma kapasitesine ve 0-0,40 m/s' den 3 m/s’ ye kadar hıza sahip olan III. sınıf hasta asansörleri tam otomatik veya yarı otomatik olarak tercih edilebilir. Sedyenin asansöre giriş-çıkışında sarsıntı olmaması için kabin katlara göre hassas ayarlanır.
Servis asansörleri genelde otel, restoran ve villalarda mutfaktan yemek yenilen kata, tabak, bardak, tepsi taşınmasında kullanılır. sadece yük taşımak amaçlı olarak, insanların giremeyeceği boyutlarda tasarlanırlar. Küçük tip yük asansörleri olarak düşünebileceğimiz servis asansörleri 50 Kg’ dan 250 Kg’ a kadar değişik taşıma kapasitelerine sahiptir. Monşarj tipi servis asansörleri, genelde giyotin tipte kapılıdırlar. Giyotin kapılar, basit bir hareketle açılıp kapanması sayesinde kullanıcıya büyük kolaylık sağladığı gibi, yarı otomatik kapılar gibi açıldıklarında yer de işgal etmezler. Hijyenik olmak zorunda oldukları için paslanmaz çelik kabin ve kapılar her zaman için tercih edilmektedir.
Asansörde Talebinize ve Asansör Kuyusuna Uygun Olarak; 1. Giyotin Tip veya Manuel Tip kat kapı seçenekleri, 2. İthal veya Yerli Makine Motor seçenekleri, 3. Tek hız veya çift hız seçenekleri, 4. Basit kumanda, kattan kata gönderme özelliği, 5. Tam elektronik mikroişlemci kontrollü kumanda panosu, 6. Kabin, elektrostatik boyalı veya desenli satine paslanmaz sac kaplamalı duvar özelliklerine sahiptir. 7. Hijyenik şartlara dikkat edilmesi gereken servis asansörlerinde paslanmaz çelik kabin içi kaplamaları ve anti bakteriyel taban malzemeleri seçilir.
Alanının önde gelen şirketleri arasında yer alan Zirve Asansör, ürün portföyünde yolcu ve yük asansörlerinden yürüyen merdiven ve bantlara kadar farklı çözümler sunar. [...]
Markalar, tüketicinin zihninde bir kelimeyle var olmaya çalışmalıdır. Zirve dendiği zaman, güvenlik kelimesinin aklımıza gelmesi bu durumun en önemli örneklerinden biridir. [...]
19 yıllık tecrübe ve bilgi birikimiyle, standartlara uygun, bina yapısına işlevine hizmet verecek şekilde asansörlerin yapılmasının sağlanması açısından sektörde sizlerle hep "zirveye" [...]
19 yılı aşkın tecrübesiyle firmamızın amacı; müşterilerine, alanında uzman mühendis ve teknisyenlerimizle sağlam, güvenilir ve konforlu yolculukları sunmaktır. [...]
Müşterilerine, alanında uzman mühendis ve teknisyenlerimizle sağlam, güvenilir ve konforlu yolculukları sunmaktır.
© 2017 Zirve Asansör .Tüm Hakları Saklıdır. | Tasarım by YBH